Target Media

Target Media moved into Derwent London’s architecturally significant building, in Bloomsbury, noted for it’s piano black, brushed steel and concrete façade, soliciting Zachary Pulman Design Studio to turn their reception area into an impressive greeting point.

The compact and uninteresting area services 4 floors and over 200 staff. Conscious of the limitations of this key transitional space, our team sought to create a greater sense of volume focusing on breaking the plains which limited the room. This was achieved through mirrored walls, a painted ceiling and scalloped sections folding from horizontal to vertical. A single diffuse light-box, created a sense of luminosity, space and continuity, while the use of natural materials alluded to the transience of the space.

A continuous seam of wooden strips outlined the ceiling and featured along the floor; the theme of wood was extended into the reception and seating area.Fully interchangeable coloured LED lighting integrated into the scheme turned the interim space into a valuable space used for client pitches and reception events. Being a media company it was inevitable a colossal TV would have a presence and so it was only fitting that we customized its frame in a liquid metal.

Client: Target Media
Size: 2150 sq.m
Status: October  2013
Budget: Undisclosed
Design Team: Yu Ling Huang
Collaborators: Brush Planes, Glass design, Popple Projects, AKA, Mosa, Barasol & Vitra
Photographer: Josh Pulman

Newsletter

Sign up for quarterly updates...

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest