St Johns Lane

Our design team carried out the refurbishment of a Victorian warehouse for a young couple with a growing family and busy lifestyle. The clients found the generic quality of the development very beautiful. We reduced the number of bedrooms from 4 to 3 allowing each room to have its own en-suite and dressing room. The choice of materials were understated to complement the existing atmosphere of the space. We used Dinesen flooring, Bulthaup kitchen and Vola bathroom products.

Bespoke furniture items included site-specific cabinets and a series of five meter long floating shelves. We also designed a hydraulic laundry rack that could accommodate the super king bed sheets! The apartment benefited from magnificent views across to St. Paul’s. However, the intensity of the direct sunlight and wind in the main living space needed to be managed efficiently without compromising the room’s contemporary aesthetic. Our solution was to integrate blinds into the doors and by using a special solar glass it eradicated 99% of the glare in turn added a 5% tint to the glazing.

Location: London
Scale: 250m2
Client: Private
Status: Planning Approval granted
Photographer: Fen-Yu Jen

Newsletter

Sign up for quarterly updates...

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest