Cavalry Gardens

This residential conversion in London was unique in that the apartment spanned the entire top floor of it’s mid-Victorian building in Putney.

Zachary Pulman Design Studio completely reimagined the internal layout. Designing large electric roof lights, wonderfully minimalist floor to ceiling glass doors leading to the terraces and creating additional accommodation – a bedroom and shower room – transformed what was a modest traditional apartment into a luxurious, yet quietly understated, penthouse apartment.

The concept, whilst refreshingly contemporary, is sympathetic to the building and its surroundings – the apartment sits in a conservation area – and the design team were successful in having all aspects of the scheme approved by planning.

The thoughtful use of high quality materials and bespoke finishes were an integral aspect of the commission, soundproofing was installed throughout and acid etched and coloured bespoke glass clad the bathroom walls. The designers even visited Venice in search of the perfect plaster finish for the wet room, sourcing a subtle waterproof plaster treatment executed by Venetian artisans. And the restrained colour palette throughout, softened the angular architectural aspects of the space.

Client: Private
Size: 200 sq.m
Status: October 2015
Budget: Undisclosed
Design Team: Yu Ling Huang & Jenny Chen
Collaborators: Dwelling interiors, Krige Consulting, Marble City, Flos, Mega LED, CP Hart, Not only White
Photographer: Josh Pulman

Newsletter

Sign up for quarterly updates...

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest